Zoetzuur van courgette - Vegetarisch bijgerecht

Plaats reactie
buttermoes
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 07-06-2015 11:34

Zoetzuur van courgette - Vegetarisch bijgerecht

Bericht door buttermoes » 08-06-2015 22:37

Ingredienten
1 kg courgette
2 grote (rode) uien
50 gram zout
1/2 liter appelazijn
350 gram kristal suiker
1 bos selderij, of lavas
3 theelepels mosterdzaad
3 theelepels kurkuma
en natuurlijk schone jampotten.

Bereiding
Snijd de courgettes in de lengte door en haal er de zaad lijsten uit, snijd ze in halve maantje. Snijd de uien in halve ringen. Leg de courgettes en de uien in een schaal en strooi er het zout over, laat dit minstens 2 uur staan om het vocht te onttrekken. Uit laten lekken, afspoelen en droog deppen.
Breng de azijn samen met de suiker, selderij, kurkuma en het mosterdzaad aan de kook en laat het 5 minuten op middelhoog vuur goed doorkoken. (Let op! selderie/lavas niet te klein snijden. Deze moet er weer uit gehaald worden) Schep de groenten in een vergiet, spoel ze goed af en laat het uitlekken. Schep ze in een schaal en schenk het suiker-azijn mengsel er over. Laat een nacht staan.
Breng het de volgende dag in een kookpan opnieuw aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep de courgette en uien in de potten. Laat het kookvocht op een flink vuur indikken, verwijder de selderie/lavas en giet het vocht over de groente. Sluit de potten goed af en zet ze daarna op de kop tot ze afgekoeld zijn.

Heerlijk bij een nasi maaltijd, boontjes, sla enz.

Plaats reactie