Courgettecake met limoenglazuur

Plaats reactie
buttermoes
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 07-06-2015 11:34

Courgettecake met limoenglazuur

Bericht door buttermoes » 08-06-2015 22:37

Ingrediënten (voor een cakeblik van 22 cm lang)
190 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout, 1 theelepel kaneelpoeder, snufje nootmuskaat, snufje kruidnagelpoeder, 2 grote eieren, 1,25 dl olijfolie, 250 gram suiker, klein potje demi crème fraîche, 1 theelepel vanille essence, geraspte schil van 1 limoen, 200 gram courgette (ongeschild) geraspt of fijngesneden, 60 gram walnoten.

Glazuur:
75 gram poedersuiker
2 a 3 eetlepels limoensap

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden; bakblik invetten met beetje boter/olie en met bloem bestuiven.(overtollig eruit schudden.

Bereiding
De bloem, bakpoeder, zout, kaneelpoeder, nootmuskaat en kruidnagelpoeder mengen in een kom.

In een andere kom de eieren loskloppen met de mixer; olie en suiker erdoor kloppen, daarna de demi creme fraiche, vanille essence en citroenrasp erbij voegen.
Blijven mengen tot een egaal mengsel ontstaat.
Daarna het meelmengsel er snel doorheen kloppen. Als laatste de courgette en de walnoten erbij doen
Doe het deegmengsel in het bakblik en zet in het midden van de oven. Bak de cake in ongeveer 55 tot 60 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. De cake 10 minuten laten afkoelen in het blik.

Tijdens het bakken kunt u het glazuur maken.
Breng het sap met de poedersuiker aan de kook; laat ongeveer 2 minuten doorkoken en neem dan de pan van het vuur.

Tijdens het afkoelen van de cake kunt u er gaatjes in prikken op ongeveer 2 cm van elkaar. Dan de cake met een in het glazuur gedoopt kwastje bestrijken. (pas op glazuur is erg heet als het gekookt heeft)

Tip
Als u de cake wilt invriezen, dan het gedeelte van het glazuur overslaan. Pas als u de cake gaat gebruiken het glazuur maken en over de cake smeren.

Variatie
Om een geleiachtige glazuur te krijgen gebruik je geleisuiker ipv poedersuiker.

Plaats reactie